Diş Çıkarma
- Diş çıkarma, bebeklerin süt dişlerinin diş etlerini delerek çıkma sürecine denir. Diş çıkarma genellikle 6 ay civarında başlar. Bazı çocuklar 4 aydan önce diş çıkarmaya başlarken, bazıları ise 12 aya kadar hiç diş çıkartmaz. Diş çıkarma ağrı ve rahatsızlık hissine neden olabilir, ki bu çok normaldir. Diş çıkartma belirtileri genellikle diş eti delinene kadar yalnızca birkaç gün sürer.
- Genellikle normalden daha sıcak, bol salya akıtan, pişiği veya kulak ağrısı olan bebeklerin diş çıkarttığı düşünülür. Buna rağmen yine de bebeğinizi dikkatlice izlemenizi ve eğer başka bir hastalıktan şüphelenirseniz tıbbi destek almanızı öneririz.
- Bazen diş çıkarma belirtileri herhangi bir diş çıkmadan geçebilir. Bu bebeğinizin normal gelişiminin bir parçasıdır.
- Diş çıkaran bir bebeğe çiğnemesi için soğuk bir şeyler verebilir veya sıvı parasetamol veya ibuprofen gibi ağrı kesici vererek yardımcı olabilirsiniz.
- Diş çıkarma jelleri, tozlar ve homeopatik tedaviler tavsiye edilmemektedir. Çünkü bu tip tedavilerin işe yaradığını gösteren herhangi bir kanıt bulunmamaktadır ve bazı durumlarda zararlı olabilirler.
Önemli Not!
Bebedu.com yayınladığı tüm yazılarda tarafsız, güvenilir ve veriye dayalı bilgiyi kullanıcılarına sunmayı amaçlamaktadır. Okuduğunuz bu yazı bilgilendirme amaçlıdır, doktor tavsiyesi ve kontrolü yerine geçmemektedir. Eğer sizde veya çocuğunuzda medikal bir problem olduğunu düşünüyorsanız lütfen önce doktorunuza danışın. Burada yer alan bilgiler herhangi bir firma, kurum veya kuruluş tarafından para karşılığı yayınlanmamaktadır.